“Wijnmakelaarsunie Museum Collection”: de grootste wijncollectie van de Benelux ooit onder de hamer

Bijgewerkt op: 18 feb 2019PERSBERICHT

Amsterdam, 15 februari 2019


Wijnmakelaarsunie Museum Collection”: de grootste wijncollectie van de Benelux ooit onder de hamer


De Wijnmakelaarsunie, ooit de grootste wijnimporteur van België, is in juni 2018 failliet verklaard. De Wijnmakelaarsunie stond bekend als de Belgische distributeur van iconische wijnhuizen als Leroy, Romanée-Conti en Petrus. Tijdens haar ruim 50-jarige bestaan, bouwde de unie een unieke wijnverzameling op, die zij presenteerde in haar wijnkelders in Diepenbeek.


Curator Mr. Hubert Berghs vertrouwt de unieke collectie toe aan veilinghuis Troostwijk Auctions. Omwille van het exclusieve karakter van een aantal wijnen werkt Troostwijk Auctions samen met het in wijn gespecialiseerde veilinghuis Winefield’s Auctioneers.

“We zijn al enige maanden met de curator in gesprek”, zegt Diethard Huygen, de betrokken expert van Troostwijk Auctions. “Dat lijkt lang, maar een groot dossier als dit vraagt om een gedegen en professionele voorbereiding. Nu de plannen afgestemd en gereed zijn, kunnen we aan de slag.”


Opbrengst maximaliseren

“Het is altijd triest als een bedrijf om welke reden dan ook de deuren moet sluiten”, aldus Andy Vons, managing director van Troostwijk België. “In dergelijke situaties is het onze rol de waarde te maximaliseren ten behoeve van de schuldeisers.” Troostwijk Auctions hoort samen met BVA tot TBAuctions, het grootste online veilingplatform van Europa. De totale collectie komt neer op ruim 130.000 flessen. “Met miljoenen bezoeken per maand op onze website hebben wij het bereik om die waarde ook werkelijk te maximaliseren.”


Samenwerking tussen Troostwijk Auctions en Winefield’s Auctioneers

Winefield’s Auctioneers is een gespecialiseerd wijnveilinghuis met een bewezen trackrecord. Sinds 2006 organiseert zij wijnveilingen vanuit haar eigen vestigingen in Amsterdam en Singapore.

Het logistieke centrum van de Wijnmakelaarsunie is enorm en bevat zeer exclusieve wijnen. “Dat was voor ons reden om een gespecialiseerde partner te betrekken bij dit dossier. We zijn ervan overtuigd dat dit het resultaat positief zal beïnvloeden”, zegt Vons.

Milan Veld, de oprichter van Winefield’s Auctioneers, is enthousiast over de aanstaande samenwerking. “Wij zijn zeer verheugd betrokken te zijn bij deze unieke collectie. Ons team van specialisten staat klaar om deze bijzondere flessen passend te beschrijven en te taxeren. We hebben pas het topje van de ijsberg kunnen bewonderen, maar de wijnwereld zal versteld staan van wat er op de markt komt.”


Meerdere veilingen

Vanaf 24 maart zullen er meerdere live en online veilingen worden georganiseerd. Zowel op www.troostwijkauctions.com als op www.winefields.com. De veilingkalender wordt op korte termijn bekendgemaakt.


Over TBAuctions

Met de belangrijkste merken Troostwijk Auctions & Valuations en BVA Auctions, is TBAuctions het grootste veilingplatform van Europa. TBAuctions veilt in opdracht van derden roerende en onroerende zaken en realiseert de beste opbrengst in de markt, is snel, veilig en transparant. TBAuctions heeft experts in alle sectoren. www.troostwijkauctions.com en www.bva-auctions.com


Over Winefield’s Auctioneers

Winefield’s Auctioneers is een in wijn gespecialiseerd veilinghuis met veilingen in zowel Azië als Europa en een eigen team van taxateurs en wijnexperts. Winefield’s Auctioneers is in 2006 opgericht door Milan Veld in Amsterdam en veilt sinds 2009 in Singapore. In beide landen bekleed Winefield’s Auctioneers de positie van marktleider. www.winefields.com


Meer over TBAuctions:

Troostwijk Auctions website

BVA-Auctions website Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel


772 keer bekeken0 reacties