Unieke verzameling werkende stoommachines en motoren online geveild

Alle items vooraf te bekijken in Roden op zaterdag 5 januari aanstaande
PERSBERICHT

Amsterdam, 19 december 2018


In Roden is hij inmiddels een “BN’er”. In het Dagblad van het Noorden vertelde de heer Ausma begin december al enthousiast over zijn unieke verzameling. Met de verkoop van zijn monumentale boerderij in Roden gaat ook zijn indrukwekkende collectie klassieke stoommachines, motoren, fietsen, trapauto’s, gereedschap en memorabilia onder de virtuele hamer. Troostwijk Veilingen verzorgt de veiling hiervan die 18 februari aanstaande online gaat. Ruim voor die tijd, op zaterdag 5 januari, is er gelegenheid om het volledige aanbod alvast in detail te bekijken in Roden.


Het bekijken waard

Binnen het assortiment bevinden zich unieke motoren van merken als Indian, Ariel, Norton, Goventry Eagle, Greeves, IHC en Hatz met daarbuiten nog een mooie partij antieke en vintage fietsen. Daarnaast zijn er diverse unieke antieke stoommachines en trapauto’s waaronder een schitterend in mint afgewerkte Austin- Roadstar J40 met Dummy O.H.V. "engine" met vonkende stekkers en leads onder de motorkap en chromen bumpers voor en achter.


Martijn van Schie, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen, vertelt: ‘We nemen een lange aanloop naar de veiling, die pas eind maart gaat sluiten. De heer Ausma wilde echter graag, voordat de hele collectie online komt een ‘preview’ kijkdag. Daaraan geven we natuurlijk graag gehoor. We hebben het immers niet alleen over een unieke verzameling, maar al het aangebodene werkt en rijdt bovendien ook nog. We streven ernaar om alles een mooie plek te geven bij andere verzamelaars, zowel binnen als buiten Nederland. Zij zullen er zeker nog veel plezier aan beleven.’


Over de veiling

De online veiling zal starten op 18 februari en sluit op 28 maart 2019

Kijkdagen voor de veilingitems vinden plaats op 5 januari en 23 maart van 10:00-16:00 uur

Locatie: Oosteinde 1 - 9301 ZP Roden


Informatie over de veiling en alle veilingitems is (in detail vanaf 18 februari) te vinden via de link: https://www.troostwijkauctions.com/nl/engines-and-motorcycles/01-28024/


Over Troostwijk Veilingen

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar zo’n 280.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.

www.troostwijkveilingen.nl

https://www.linkedin.com/company/troostwijk-veilingen-b-v-troostwijk-auctions/

_________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over Troostwijk Veilingen kunt u contact opnemen met:


Troostwijk Veilingen

Martijn van Schie

Tel.: 06-53682490 E-mail: m.vanschie@troostwijkauctions.com Internet: www.troostwijkauctions.com


of


Evident P.R. Dolf van Eldik

Tel.: 033-4558778 E-mail: dolf@evidentpr.nl

Internet: www.publicrelations.nl


Meer over Troostwijk Veilingen:

Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen LinkedIn pagina Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel


265 keer bekeken0 reacties