Textiel-identificatie voor de industriële wasserijen nu veel sneller en nauwkeuriger

Datamars Textile ID maakt slim gebruik van AI en RFID voor nieuwe generatie leessystemenPERSBERICHT


Lamone, Zwitserland, 19 januari 2021


Datamars zet een nieuwe benchmark in de textiel-identificatie voor de industriële wasserijsector met de ontwikkeling van een technologie die optimaal gebruik maakt van RFID-systemen, in combinatie met kunstmatige intelligentie (AI). Radiofrequentie-identificatie (RFID) identificeert, volgt en traceert het textiel gedurende de hele levenscyclus, wat verbazingwekkende voordelen oplevert voor de betrokken textielfabrikanten, industriële wasserijen en hun klanten en voor bedrijven met eigen wasserijen zoals verhuurbedrijven, ziekenhuizen, verpleeghuizen, hotels en restaurants.


Ongeëvenaarde precisie

De RFID-techniek is veelbelovend, maar sommige technologische problemen verhinderen, dat men er het maximale uithaalt. Om foutieve metingen te herkennen en uit te filteren, gebruikt Datamars in haar nieuwe systeem neurale netwerken (AI). Dat gaat gepaard met enorme nauwkeurigheid, waarbij alle mogelijkheden om het textiel volledig geautomatiseerd te identificeren en te volgen, worden benut. De beperking van foutieve uitlezingen - valse positieve tags die per ongeluk door de lezer zijn gedetecteerd - en moeilijkheden bij het correct toewijzen van aflezingen aan bewegende items, vormen normaal gesproken een hindernis voor geautomatiseerde textiel-identificatie. Door nu gebruik te maken van algoritmen voor machine learning zorgt het systeem voor de meest nauwkeurige identificatie ooit, wat de weg vrijmaakt voor een nieuwe generatie leessystemen. Dit betekent een echte revolutie die een ongeëvenaarde precisie in geautomatiseerde systemen garandeert, foutieve uitlezingen voorkomt, bewegend textiel identificeert zonder de workflow te onderbreken en correct tags toewijst aan fysieke items, zelfs in bulk.


Gehele levenscyclus

Het doel van een RFID-systeem is om al het textiel tijdens de levenscyclus te identificeren en te volgen. Hierdoor wordt voorraadbeheer nauwkeuriger en geautomatiseerd, en worden verliezen gereduceerd. Verder kunnen transparante gegevens en nauwkeurige facturering worden gerealiseerd, de arbeidseffi­ciëntie en de winstgevendheid worden verhoogd dankzij de optimalisatie van textielcycli en lagere kosten voor de vervanging van verloren wasgoed. Hoe hoger de nauwkeurigheid van het RFID-systeem, hoe groter de voordelen die kunnen worden bereikt.


Maar het is niet eenvoudig. Het voordeel van UHF RFID-technologie is in feite het aflezen van tags zonder zichtlijn en vanaf een grote afstand. Dit maakt het mogelijk om in enkele seconden duizenden stuks textiel in bulk te lezen, maar het kan ook per ongeluk ongewenste tags in de omgeving lezen. Dat gebeurt vooral wanneer items tijdens de hele wasbehandeling in beweging zijn, wat de nauwkeurigheid van de RFID-gegevensverzameling meestal vermindert.

Tot nu toe werd deze uitdaging voornamelijk aangepakt met het zoveel mogelijk in- en beperken van het leesgebied door mechanische afscherming en het handmatig instellen van drempels voor lees­parameters. Deze benadering beperkt echter de flexibiliteit van het RFID-systeem en vertraagt het werk.


‘Machine learning’ in samenhang met RFID

Datamars past voor het eerst in textiel-identificatie voor de industriële wasserijsector, machine learning-technieken toe op de RFID-technologie. ‘Machine learning’ is een tak van kunstmatige intelligentie die systemen de mogelijkheid biedt om automatisch te leren en te verbeteren door ervaring, zonder daarvoor expliciet te worden geprogrammeerd. De verstrekte "training"-datasets worden onderzocht om gemeen­schappelijke patronen te vinden en een model te bouwen op basis waarvan beslissingen worden genomen.


Om elke tag te classificeren, maakt het systeem gebruik van informatie die wordt gehaald uit de gegevens van alle RFID-taglezingen. Dat kan dankzij de algoritmen voor machine learning en een specifiek ontwikkeld neuraal netwerk. Op deze manier kan het systeem, in plaats energie te steken in het voorkomen van foutieve uitlezingen, ze herkennen en ze daarna negeren. Bovendien worden 'goede' tags correct geassocieerd met het juiste artikel / textiel, zelfs als ze in bulk en in beweging zijn.

Door het neurale netwerk te ‘trainen’ met grote hoeveelheden gegevens, hoeft het systeem geen mechanismen zoals handmatige drempels in te stellen, die lange en complexe afstemmings­procedures vereisen. Hoe groter de hoeveelheid gegevens, hoe nauwkeuriger en robuuster het neurale netwerk kan worden, en hoe gemakkelijker het zich aanpast aan meerdere omgevingen, gebruiksscenario's en wasevoluties. Dit maakt het inderdaad mogelijk om een ​​lagere hardware-investering te hebben. En aangezien alles gebeurt dankzij software-algoritmen, zullen de leessystemen de nauwkeurigheid in de loop van de tijd alleen maar verder verbeteren, met een eenvoudige software-update en zonder hardware wijzigingen.


“Datamars verlegt opnieuw de grenzen van RFID-technologie door het creëren van de meest geavanceerde textiel-identificatieoplossingen voor de wasserijsector. Dankzij ons baanbrekende gebruik van kunst­matige intelligentie in wastoepassingen, bieden we de best presterende UHF RFID-leessystemen op de markt - nauwkeuriger, flexibeler en beter aanpasbaar - en leveren we meetbaar betere gebruikers­ervaringen aan onze klanten ", zegt Riccardo Mazzolini, General Manager Datamars Textile ID.


Over Datamars

Datamars is een van de toonaangevende wereldwijde leveranciers van hoogwaardige unieke identificatie­oplossingen, gespecialiseerd in radiofrequentie-identificatie (RFID)-technologie. Met meer dan 30 jaar innovatie en leiderschap op het gebied van RFID, is Datamars een pionier in elektronische textiel-identificatieoplossingen voor het industriële wasproces, door belangrijke op RFID gebaseerde patenten en handelsmerken te ontwikkelen. In 1990 vond Datamars de LaundryChipTM uit en vandaag bieden ze het meest complete assortiment RFID-identificatieoplossingen aan. Datamars is een ISO 9001 gecerti­ficeerd bedrijf en vertegenwoordigt een van de weinige, volledig geïntegreerde spelers in de RFID-industrie. De in-house productontwikkeling en fabricage, volgens specifieke klantvereisten, is een kernkwaliteit en een onderscheidende factor.

Voor meer informatie over Datamars en Datamars Textile ID:


Website Datamars: https:// www.textile.datamars.com

Contact PR / communicatie

Datamars SA, Switzerland

marketing@datamars.com

14 keer bekeken0 reacties

​Contact

info@evidentpr.nl

033 455 8778
 

De Brand 10-19 - 1e etage

3823 LH Amersfoort

KVK 31037321

BTW NR NL8029.12.059.B01
 

Volg ons op social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon