Speelparadijs/ doe-centrum Aeolus in het Friese Sexbierum online geveild

Vuurtorens, monorail, springkussens, ballenbakken en nog veel meer
“Ik speelde er vroeger vaak en zei toen al dat ik later ‘als ik groot was’ een ballenbak wilde voor mijn kinderen”, vertelt Marc Copini. “De ballenbak is er. Nu de kinderen nog”, lacht Pieter van der Schoot. Samen met Troostwijk Veilingen organiseren ze, beiden 22 jaar oud, de online veiling van speelparadijs Aeolus in Sexbierum. Bijzonder is dat werkelijk alles op het terrein onderdeel uitmaakt van het veilingaanbod. Er kan geboden worden op de speeltoestellen, technische spelletjes en klimattracties. Maar ook de vier vuurtorens en alle horecabenodigdheden worden geveild. Op 4 december is de online veiling van start gegaan; 18 december a.s. sluit zij haar virtuele deuren. Alle veilingitems kunnen op 17 december van 10.00 tot 16.00 uur in Sexbierum bezichtigd worden.


Vier vuurtorens

“De vier vuurtorens, elk een replica van de vuurtoren op respectievelijk Texel, Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling, vormen bijzondere items op deze veiling. Als blikvanger bij een hotel bijvoorbeeld”, zegt Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen. “De ballenbakken, treintjes en leertoestellen passen dan weer prima op campings en speelparadijzen en zijn beslist interessant voor organisatoren van evenementen. Net zoals de monorail. Troostwijk Veilingen stimuleert de circulaire economie en hecht waarde aan het voorzien in een tweede leven van materialen die nog in prima staat verkeren en hun nieuwe eigenaar daarom nog lang van dienst zullen zijn. Dit geldt zeker ook voor alle items die we op deze veiling aanbieden.”


Historie

Het is 1987 als windattractiepark Aeolus, vernoemd naar de bekende mythische figuur Aeolus, zoon van Poseidon en door Zeus aangesteld als bewaker van de winden, de deuren van haar opvallende glazen piramide opent. Tot 1991 fungeert de piramide als windattractiepark, daarna doet zij dienst als technisch doe-centrum voor kinderen. Sinds 2002 is Aeolus een speelparadijs, door de jaren heen uitgebreid met tal van speeltoestellen en attracties voor binnen en buiten. Zo zijn er een klimmuur, trampolines, de monorail -waarop je met een fiets een tocht over het hele terrein kon maken- en twee ballenbakken. De hoge onderhoudskosten, niet langer gedekt door het aantal bezoekers, dwongen speelparadijsketen Ballorig eind vorig jaar de deuren van Aeolus definitief te sluiten.


Over de veiling

De online veiling is gestart op 4 december en sluit 18 december a.s.

De kijkdag voor de veilingitems is op 17 december 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Hearewei 24A – 8855 AZ Sexbierum


De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link: https://www.troostwijkauctions.com/nl/theme-park/01-27927/


Over Troostwijk Veilingen

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar zo’n 280.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.

_________________________________________ Noot voor de redactie, niet voor publicatie:


Voor meer informatie over Troostwijk Veilingen kunt u contact opnemen met:

Troostwijk Veilingen

Andrej Pieterson

Tel.: 06-22934697

E-mail: a.pieterson@troostwijkveilingen.com

Internet: www.troostwijkveilingen.com

of


Evident P.R. Dolf van Eldik

Tel.: 033-4558778 E-mail: dolf@evidentpr.nl

Internet: www.publicrelations.nl


Meer over Troostwijk Veilingen:

Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen LinkedIn pagina Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel

382 keer bekeken0 reacties

​Contact

info@evidentpr.nl

033 455 8778
 

De Brand 10-19 - 1e etage

3823 LH Amersfoort

KVK 31037321

BTW NR NL8029.12.059.B01
 

Volg ons op social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon