Peelland Agro in Liessel stopt met preiteelt

Bijgewerkt op: 3 dec. 2018

Ruim aanbod agrarische machines en toebehoren
PERSBERICHT

Amsterdam, 6 november 2018


In 1959 startte Gerrit van der Velden een gemengd agrarisch bedrijf met wortelen, koeien, varkens en kippen. Onder zijn zoon Jos en kleinzoon Twan groeide het tenslotte uit tot een in preiteelt gespecialiseerde onderneming. Jarenlang werd er prei geteeld op ruim 60 hectare grond. Ondanks pogingen het rendement van de teelt middels samenwerkingsverbanden op peil te houden, heeft Peelland Agro nu toch moeten besluiten zijn preiteelt definitief te staken. Hierdoor komen naast een aantal interessante machines van het bekende merk Widontec, ook een fraaie Agrifax zelfrijdende veldspuit uit 2009 en enkele zeer jonge, 2016-2017, tractoren onder de virtuele hamer tijdens de door Troostwijk Veilingen georganiseerde veiling. De online veiling is 31 oktober van start gegaan en sluit 12 november a.s. Het aanbod van 231 kavels kan in Liessel bezichtigd worden op 10 november van 10 tot 4 uur.


Stef Hooijman, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen, zegt: ‘De preiteelt verkeert al langere tijd in zwaar weer, de concurrentie is groot. Ondanks verwoede pogingen leverde de teelt niet meer voldoende rendement op. Deze veiling biedt de ondernemer een mooie kans een nieuwe uitdaging als teeltbegeleider aan te gaan. Omdat Troostwijk aanhanger is van de circulaire economie, waarbij goed materieel een tweede leven krijgt in binnen- en/of buitenland, verzorgen wij graag de online veiling van alle materieel, 231 items in totaal. Alles verkeert in prima staat en zal zijn nieuwe eigenaar zeker nog goed en langdurig van dienst zijn.´


Over de veiling De online veiling is gestart op 31 oktober jl. en sluit 12 november a.s haar virtuele deuren. Op 10 november 2018 kunnen alle kavels in Liessel bezichtigd worden van 10:00 – 16:00 uur.

Locatie: Eikenlaan 33 –  Liessel

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via de veilingpagina van Troostwijk.


Over Troostwijk Veilingen Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar  zo’n 280.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.


Meer over Troostwijk Veilingen


Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen LinkedIn pagina Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel63 weergaven0 opmerkingen