Nieuwe randbekisting JACKODUR® Maxi isoleert betonvloeren optimaalPERSBERICHT


14 oktober 2020

Beton vormt een relatief slechte buffer tegen warmteverlies en daarom is het belangrijk betonnen vloeren goed te isoleren. Dit zowel op de grond als bij gebruik als plafond. Het warmteverlies kan via horizontale oppervlakken aanzienlijk zijn maar wat velen vergeten is dat warmte ook via de randen van de vloerplaat kan ontsnappen.


Het is daarom verstandig om er bij nieuwbouwprojecten voor te zorgen dat er geen koudebruggen ontstaan in de isolatie van de betonnen vloerplaten, met bijzondere aandacht voor de vloerranden. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de warmte blijft waar ze nodig is: namelijk in de leefruimtes.


JACKODUR® Maxi isolerende bekisting is aangepast aan de dikte van de buitenisolatie van de muur

De nieuwe isolerende bekisting JACKODUR® Maxi maakt het gamma hoogwaardige vloerisolatie- en bekistingsproducten van JACKON Insulation compleet. Het beschikt over dezelfde bewezen eigenschappen als de JACKODUR® isolatierandbekisting (JDS) maar onderscheidt zich door zijn geoptimaliseerde diktes, aangepast aan de standaarddiktes van buitenmuurisolatie van 80, 140 en 160 mm.

Dit levert een aanzienlijk voordeel op.Men kan de Maxi-isolatierandbekisting namelijk in de vereiste dikte bestellen die overeenkomt met de dikte van de buitenmuurisolatie, dit heeft een gunstig effect op de kosten.


Geen koudebruggen met de hoogwaardige thermische isolatie XPS

Zoals alle JACKODUR®-producten, is ook dit bekistingselement van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim uiterst stevig, drukvast, en waterafstotend en onderscheidt het zich door de uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. Met een warmtegeleidingscoëfficient van slechts λD = 0,035 W/(m·K), garandeert deze nieuwe randbekisting een zeer hoog isolerend vermogen.


Bovendien heeft de JACKODUR® Maxi isolatierandbekisting een geoptimaliseerde vorm: de dwarslat die als ondersteuning dient voor de isolerende opstaande wand van de constructie, wordt fabrieksmatig verlijmd in de aangebrachte groef. Ook deze lat is gemaakt van XPS. Daarmee worden koudebruggen volledig voorkomen.

De isolerende bekisting wordt met twee lijmstroken JACKODUR® constructieschuim aan de muur bevestigd. Het schuim biedt een uitstekende hechting aan het metselwerk en sluit voegen en uitsparingen in de isolatielaag.

Snelle installatie zonder ontkisting

Het handige kliksysteem zorgt voor een snelle en eenvoudige plaatsing. Bovendien bieden de stevige panelen een dubbel voordeel: niet alleen maken ze een isolatie zonder koudebruggen mogelijk, de isolatie dient tevens als bekisting voor het storten van de betonvloer. Alle werkzaamheden worden in één stap uitgevoerd en er is geen ontkisting vereist. Dit levert een aanzienlijke tijdswinst op.

Een reliëfstructuur voor een betere hechting van het pleisterwerk

De volgende stap van de werkzaamheden gaat al even snel: de gewafelde structuur van de Maxi-isolatierandbekisting creëert een ideale ondergrond voor het pleisterwerk en biedt het product een zeer goede hechtkracht, zonder voorbehandeling of extra hechtprimer.

Deze makkelijk te plaatsen vloerrandbekisting is geschikt voor alle soorten wanden en is beschikbaar voor betondiktes tussen 180 en 250 mm. De gebruiker vindt precies wat hij nodig heeft voor het isoleren van vloerranden van gewapend beton – ongeacht de dikte ervan, en voor het isoleren van de buitenmuur. De JACKODUR® Maxi-isolatierandbekisting voldoet aan de allerhoogste eisen.


Isolatie en betonrandbekisting in één. Het element is volledig vervaardigd uit hoogwaardig XPS.
Om de XPS-dwarslat zonder onderbreking in de isolatie te bevestigen is het voldoende om twee lijmstroken op het metselwerk aan te brengen.

De prefab-elementen maken het mogelijk om snel de betonvloer te gieten. Ze zijn verkrijgbaar in dezelfde dikte als de isolatie van de buitenmuur.
(foto's: JACKON Insulation GmbH)


Over JACKON Insulation

Als producent van isolatiemateriaal en bouwpanelen van hoogwaardige kwaliteit in polystyreen hardschuim (XPS), is JACKON Insulation GmbH al meer dan 30 jaar toonaangevend op de nationale en internationale markt. Met meer dan 300 werknemers heeft het bedrijf, naast twee vestigingen in Duitsland, ook filialen in België, Frankrijk en Zwitserland. Met de ontwikkeling van materialen zoals het isolatiemateriaal JACKODUR® en de bouwpanelen JACKOBOARD®, positioneert JACKON Insulation GmbH zich op een innovatieve en duurzame manier in de markt.


Meer informatie over de producten van JACKOBOARD®, vindt u op www.jackon-insulation.nl

Download hier de foto's in hoge resolutie.


Meer van JACKON Insulation

JACKON Insulation website JACKON Insulation bedrijfsprofiel


7 keer bekeken0 reacties

​Contact

info@evidentpr.nl

033 455 8778
 

De Brand 10-19 - 1e etage

3823 LH Amersfoort

KVK 31037321

BTW NR NL8029.12.059.B01
 

Volg ons op social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon