Meteen na aanscherping maatregelen opnieuw enorme groei webshops

Veel meer webshops besteden de laatste maanden hun fulfilment razendsnel uitGorinchem, 5 oktober 2020


Direct na afloop van de persconferentie van minister-president Rutte van vorige week, zagen de webshops die bij Montapacking hun fulfilment hebben ondergebracht, hun omzet met maar liefst 40% toenemen, binnen een uur tijd. Deze extra toestroom van orders bleef afgelopen week doorlopen, met 36% vergeleken met die week daarvoor. Webshops profiteerden tijdens de hele corona-periode al enorm van het massale thuiswerken. In de afgelopen zes maanden zagen zij hun omzet dan ook hard toenemen. Montapacking zelf groeide in die periode naar 1.100 webshops, door in recordtijd maar liefst 450 webshops aan te sluiten en hun voorraden en fulfilment volledig over te nemen. Een ware uitdaging, naast die van de enorme groei van haar bestaande klanten.

Thuiswerken, minder reistijd

Edwin van der Ham, directeur van Montapacking, zegt daarover: “Webshops die hun logistieke toeleverketen voor elkaar hebben en door onze systemen worden geattendeerd op hun voorraden en omloopsnelheid, hebben volop geprofiteerd van het thuiswerken.” Het blijkt dat consumenten vooral overdag meer bestellen, doordat privé en werk meer met elkaar verweven zijn tijdens het thuiswerken. Daarnaast heeft het thuiswerken ook nog als voordeel, dat bezorgers van pakketjes gemakkelijker overdag terecht kunnen. Hierdoor is de kans op een succesvolle aflevering door onze vervoerders veel hoger. Dit is fijn voor onze vervoerders, maar heeft ook als positief gevolg dat het totale retourenpercentage ten gevolge van mensen die niet thuis zijn verder daalt.

Ruim 30% stijging verwacht

Van der Ham lachend: “Onze AI-systemen voorspellen ook voor maandagavond weer een grote piek, dus die verwachten waarschijnlijk weer een toespraak van onze minister-president. Maar daar hebben we al op ingegrepen. We gaan niet klakkeloos met die automatische voorspellingen om. We zoeken namelijk continu naar de optimale combinatie tussen razendsnelle AI-berekeningen en onze ervaren logistieke specialisten. Wel significant is, dat onze AI-systemen voor de komende 2 tot 3 thuiswerk-weken een extra stijging ten opzichte van vorige week verwachten van ruim 30%. Deze verwachting is een gemiddelde over alle bij ons aangesloten 1.100 webshops.”


Over Montapacking Montapacking wil logistiek elke dag nóg leuker en beter maken, voor webshops, voor hun klanten en voor hun eigen medewerkers. Het fulfilmentbedrijf verzorgt met meer dan 700 gedreven medewerkers de logistiek voor ruim 1.100 webwinkels. Dat doet men vanuit verschillende magazijnen die verspreid liggen door het hele land. Deze decentrale organisatie creëert een relatieve kleinschaligheid, waardoor de lijnen met de klanten kort blijven, ook al is Montapacking een van de grootste en snelst groeiende fulfilment bedrijven in Nederland. Het bedrijf heeft een sterke focus op IT en innovatie, zoals AI en flexibele robotisering. Laagdrempelig, zonder dikke contracten en bureaucratie. Ook door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt wordt met plezier gewerkt aan de beste service voor hun klanten. Montapacking heeft interfaces met alle grote, nationale en internationale vervoerders, waardoor webshops, of de klanten van de webshops, kunnen kiezen met wie of hoe (afhaalopties) ze de pakketten geleverd willen hebben. Aansluiting op elk gewenst platform is snel te realiseren in combinatie met een fysieke voorraad in een van de magazijnen van Montapacking.

Meer van Montapacking:

Website Montapacking

Bedrijfsprofiel Montapacking


33 keer bekeken0 reacties