JACKOBOARD® Aqua douche-elementen verhogen wooncomfort

Akoestische isolatie van de douche voorkomt geluidsoverlast
PERSBERICHT


18 maart 2019


Geluiden tijdens het douchen kunnen voor ernstige overlast zorgen. Om dit te voorkomen, is akoestische isolatie van de douche noodzakelijk. Een vraagstuk waarmee architecten, badkamerontwerpers en loodgieters regelmatig geconfronteerd worden. Vooral in hotels, bejaardentehuizen, ziekenhuizen en flatgebouwen is akoestische isolatie van douches erg belangrijk. Meer nog dan in vrijstaande woningen. Het toepassen van JACKOBOARD® Aqua douche-elementen voorkomt geluidsoverlast.


Eenvoudig toepasbaar

De functionele, geluidsisolerende douche-elementen van JACKON Insulation zijn eenvoudig te plaatsen en te betegelen. De elementen zijn aan weerszijden uitgerust met een speciale bekleding. De waterafstotende kern van XPS (geëxtrudeerd polystyreen) is erg stevig en de voorgevormde helling garandeert een perfecte afwatering. Onderzoek van het Duitse Fraunhofer-Institut für Bauphysik toont aan dat de elementen aan alle eisen voldoen op het gebied van akoestische isolatie volgens de DIN-norm 4109 en de striktere voorschriften van de norm VDI 4100.


De juiste toepassing garandeert een goede geluidsdemping

Voor een optimaal resultaat is de volledige constructie bepalend: het douche-element JACKOBOARD® Aqua in combinatie met uitvlakmortel en een akoestische onderlaag in de vorm van een zwevende deklaag leidt tot het beste resultaat op het gebied van geluiddemping.


Het geheel dempt op effectieve wijze de impact van het water op de vloer en geluiden tijdens het gebruik. Bij het installeren is het essentieel dat het douche-element en de uitvlakmortel volledig losstaan van de aangrenzende constructies - aan de zijkanten door een afdichtstrip en op de vloer met de juiste akoestische onderlaag. Ook de sifon en de afvoerbuis mogen niet in contact komen met de mortel en het douche-element. Voor isolatie kan een zelfklevende strook van PE-schuim gebruikt worden.

Het principe van de volledig gescheiden zwevende deklaag heeft al decennialang zijn nut bewezen. Het biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met douche-elementen van geëmailleerd staal of acryl.


Naast de eenvoudig en snelle plaatsing en de eigenschappen van de akoestische isolatie hebben de douche-elementen van JACKOBOARD® Aqua nog tal van andere voordelen. Het waterafstotende geëxtrudeerd polystyreen (XPS) is bijzonder goed bestand tegen compressie (> 300 kPa) terwijl de relatief lage plaatsingshoogte verschillende toepassingen mogelijk maakt. Het douche-element is direct te betegelen. De elementen van JACKOBOARD® Aqua zijn niet alleen in standaardformaten maar ook in diverse andere vormen en afmetingen verkrijgbaar.


Over JACKON Insulation

Als producent van isolatiemateriaal en bouwpanelen van hoogwaardige kwaliteit in polystyreen hardschuim (XPS), is JACKON Insulation GmbH al meer dan 30 jaar toonaangevend op de nationale en internationale markt. Met meer dan 300 werknemers heeft het bedrijf, naast twee vestigingen in Duitsland, ook filialen in België, Frankrijk en Zwitserland.

Met de ontwikkeling van materialen zoals het isolatiemateriaal JACKODUR® en de bouwpanelen JACKOBOARD®, positioneert JACKON Insulation GmbH zich op een innovatieve en duurzame manier in de markt.

Meer informatie over de producten van JACKOBOARD®, vindt u op www.jackon-insulation.nl.


Meer van JACKON Insulation

JACKON Insulation website JACKON Insulation bedrijfsprofiel
38 keer bekeken0 reacties