Hoogwaardig isoleren én sneller bouwen met JACKODUR® AtlasPERSBERICHT


1 oktober 2020

Buitenisolatie is zonder twijfel de meest efficiënte vorm van isolatie. JACKON Insulation past dit principe in de praktijk tijdens het bouwproces toe met JACKODUR® Atlas. Bodemplaten van alle soorten bouwprojecten zijn daarmee in een recordtijd doeltreffend en efficiënt te isoleren. Zeer handig voor eengezinswoningen.

Case JACKODUR® Atlas: voor een optimale isolatie

“Passief Huizen” zijn woningen met een zeer laag energieverbruik. Regelmatig levert JACKON Insulation isolatie voor deze duurzame manier van bouwen. Dit geldt voor alle verschillende type woningen binnen het “passief wonen”-principe. Het systeem JACKODUR® Atlas maakt het mogelijk om met het bouwen van een passief huis te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Pierre Courtier van Passiv’home, een fabrikant van passiefwoningen en woningen met een laag energieverbruik, kreeg de opdracht een gelijkvloerse passiefwoning in houtskeletbouw te bouwen. Voor het isoleren van de betonplaat werd het systeem JACKODUR® Atlas 300 gekozen.


Projectleider Pierre Courtier legt uit waarom.

Waarom koos u voor deze vorm van isolatie?

“JACKODUR® Atlas 300 is een bewezen oplossing die we regelmatig toepassen voor de isolatie van vloerplaten van gebouwen en hun omliggende zones, met name voor huizen met een zeer laag energieverbruik en passiefwoningen, onze specialisatie. Het systeem biedt de mogelijkheid om de volledige oppervlakte van de vloerplaat en de rand van een gebouw te isoleren zonder koudebruggen. En dit zonder risico op kwaliteitsgebreken, met een optimaal comfort voor de bewoners, ook door hen een lager energieverbruik te garanderen.

Maar dat is nog niet alles. Met JACKODUR® Atlas 300 verloopt de bouw snel en eenvoudig. Dankzij het concept is het mogelijk om alle soorten constructies perfect met elkaar te verbinden, zoals muren en thermische isolatie van buitenaf, dubbelwandige muren, muren met houtskeletbouw of blokken voor de bekisting.

Het is dus een oplossing waarmee we twee doelstellingen kunnen bereiken:

 • Enerzijds krijgen de toekomstige bewoners de garantie dat hun huis is voorzien van hoogwaardige isolatie, waardoor ze de huidige reglementaire vereisten overtreffen.

 • En anderzijds ben je als bedrijf zeker van een eenvoudige, snelle en efficiënte manier van bouwen, zonder beperkingen en zonder risico’s.

Momenteel wordt er veel gebouwd met JACKODUR® Atlas, mede ook vanwege een goede prijs/kwaliteitverhouding.”

Wat zijn de verschillende stappen voor de plaatsing van het systeem?

“Allereerst moet de ondergrond goed voorbereid worden met een gemalen, vlakke en compacte dikke laag, voor een goede stabiliteit. Daarna wordt er een regelmatige deeltjesgrootte gerealiseerd door een vlakke nivelleer laag van zand of schraal beton aan te brengen.

Vervolgens volstaat het om de platen op de grond te plaatsen met behulp van het klik-systeem. Dankzij hun profiel is dit een zeer nauwkeurig montagesysteem, met als grote voordeel dat elke koudebrug vermeden wordt. De platen worden voorgesneden door JACKON Insulation op basis van de plannen die verstrekt worden door de architect. Alleen de schachten voor de technische kokers moeten nog aangebracht worden. Het is zeer eenvoudig om deze uitsparingen uit te snijden met behulp van een zaag of stanleymes. Wij geven echter de voorkeur aan een warme draad, aangezien dit een snelle en efficiënte oplossing is die een ongeëvenaard, haarscherp resultaat biedt. En bij het snijden met een warme draad is er geen sprake van afval, wat toch een belangrijk voordeel is! Voor leidingen, zoals de waterafvoer die normaal gesproken een diameter van 100 mm heeft, is het ook mogelijk om een gatenzaag te gebruiken.

Tot slot is het dankzij de combinatie van thermische isolatie en het bekistingssysteem mogelijk om alle opeenvolgende stappen in één keer uit te voeren. Er is geen ontkisting vereist. In combinatie met de techniek van het kliksysteem besparen we zo veel tijd en geld.

Resultaten: Een ongekende tijdwinst en eenvoudige plaatsing.”


Over de JACKODUR® Atlas 300-plaat

 • Samenstelling in geëxtrudeerd hard polystyreenschuim (XPS) met hoge dichtheid, geproduceerd overeenkomstig de norm EN 13164.

 • Plaat met een glad oppervlak dat bestand is tegen compressie (vanaf 300 kPa) en die bovendien vormvast en bestand is tegen verrotting.

 • Bedekte oppervlakte 0,75 m2 (1.250 x 600 mm).

 • Beschikbaar in 12 verschillende dikten, van 100 tot 320 mm.

 • Warmtegeleiding λD in W/(m·K) van 0,035 tot 0,036 afhankelijk van de gekozen dikte.

 • Alternerende sponning voor een gepatenteerde assemblage met kliksysteem.

De specifieke elementen

 • Hoekelement met groef om het bekistingselement vast te klikken. Weerstand tegen een compressie van 300 kN/m2. Ook beschikbaar met een weerstand tegen compressie van 500 en 700 kN/m.

 • Zij-elementen met groef om het bekistingselement vast te klikken. Weerstand tegen een compressie van 300 kN/m2. Ook beschikbaar met een weerstand tegen compressie van 500 en 700 kN/m.

 • Bekistingselement van 1,25 m met pin voor het vastklikken van het hoekelement en de zij-elementen (realisatie van een vloerplaat van 200 tot 300 mm).


1. Het systeem wordt geplaatst op een platform waarop de uitsparingen geïntegreerd worden. De tolerantie van de ondergrond mag niet hoger zijn dan +/- 1 cm onder de regel van 2 m.

2. De individuele elementen worden verpakt en rechtstreeks op een pallet geleverd op de bouw. Op de leveringsbon staat vermeld op welke pallet de specifieke elementen te vinden zijn.

3. Er wordt een gepersonaliseerd installatieplan meegeleverd. Dit plan geeft een overzicht van de precieze locatie van de verschillende onderdelen en die van de specifieke (genummerde) zij-elementen die in de fabriek op maat gesneden zijn. Voor ondersteuning kan men met JACKON Insulation specialisten contact opnemen.


4. De installatie start steeds met een hoekelement dat aangepast wordt met behulp van een meetlint. Vervolgens worden de zij-elementen gemonteerd tegen de wijzers van de klok in.


5. De bekistingselementen (hier van 120 mm) worden eenvoudig vastgeklikt in de zij-elementen. De elementen die nodig zijn voor de doorgang van leidingen, worden uitgesneden. Vervolgens wordt het isolatieschuim JACKODUR® (λ 0,0354) gebruikt om de gaten en voegen te vullen.
6. De plaatsing van de oppervlakte-elementen (hier gekozen voor een dikte van 260 mm) gaat eenvoudig en snel. Tip: let op de correcte aansluiting van de elementen. Dankzij de zaag met warme draad kunnen elementen tot de juiste afmetingen gesneden worden en kunnen, indien nodig, eenvoudig alternerende sponningen gecreëerd worden.

7. De voorbereiding van het platform en de volledige plaatsing van de platen is door slechts twee installateurs uitgevoerd. En dit voor een vloeroppervlakte van bijna 125 m2.

8. Vervolgens wordt er een scheidingslaag met PE-folie en een deklaag van minstens 150 mm geplaatst op de platen en de wapening.
9. Ten slotte wordt de betonnen vloerplaat van 200 mm dik gegoten over de volledige oppervlakte.Over JACKON Insulation

Als producent van isolatiemateriaal en bouwpanelen van hoogwaardige kwaliteit in polystyreen hardschuim (XPS), is JACKON Insulation GmbH al meer dan 30 jaar toonaangevend op de nationale en internationale markt. Met meer dan 300 werknemers heeft het bedrijf, naast twee vestigingen in Duitsland, ook filialen in België, Frankrijk en Zwitserland. Met de ontwikkeling van materialen zoals het isolatiemateriaal JACKODUR® en de bouwpanelen JACKOBOARD®, positioneert JACKON Insulation GmbH zich op een innovatieve en duurzame manier in de markt.

Meer informatie over de producten van JACKOBOARD®, vindt u op www.jackon-insulation.nl

Download hier de foto's in hoge resolutie.


Meer van JACKON Insulation

JACKON Insulation website JACKON Insulation bedrijfsprofiel


16 keer bekeken0 reacties

​Contact

info@evidentpr.nl

033 455 8778
 

De Brand 10-19 - 1e etage

3823 LH Amersfoort

KVK 31037321

BTW NR NL8029.12.059.B01
 

Volg ons op social media

 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Icon