Het Bridge hotel in Amsterdam sluit definitief zijn deuren

Bijgewerkt: 3 dec 2018

Professionele apparatuur, mooi meubilair en bijzondere curiosa online geveild

PERSBERICHT

Amsterdam, 19 november 2018


Koninklijk theater Carré als buurman. Uitzicht op de Magere Brug -waarnaar het vernoemd is- en het Waterloo- en Rembrandtplein op loopafstand. Ingesloten tussen deze bekende trekpleisters van Amsterdam vormde het sfeervolle The Bridge hotel een oase van rust en romantiek. Door zijn pensionering ziet de huidige eigenaar zich genoodzaakt de volledige inboedel, van meubilair tot keukenapparatuur, van de hand te doen. Troostwijk Veilingen organiseert daarom de online veiling van de totale inventaris. De veiling is 14 november van start gegaan en sluit 3 december a.s. Alle kavels zijn 29 november van 09.00 tot 12.00 uur op locatie in Amsterdam te bezichtigen.


Apparatuur en curiosa Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen, vertelt: ’Als een van de laatste particuliere hotels in de stad, bood het Bridge hotel de sfeer van een familiehotel. Die werd mede gecreëerd door een aantal stuks prachtig curiosa. Zo wordt een door de eigenaar bijeengebrachte verzameling van ingelijste foto´s van Cassius Clay (Muhammad Ali) aangeboden. Ook de ‘Ajax wand’ bestaande uit 21 foto´s en een origineel gesigneerd voetbalshirt van Dick Schoenaker gaat onder de virtuele hamer. De veiling biedt menigeen derhalve een mooie kans om een uniek stukje Amsterdam te vergaren.’


Troostwijk Veilingen is groot voorstander van een circulaire economie en hoopt daarom dat ook de andere veilingitems, waaronder een groot aantal boxsprings en ander hotel- en badkamermeubilair alsmede keukenapparatuur, alle in prima staat, een welverdiend tweede leven krijgen bij hun nieuwe eigenaar.


Historie Salomon Levie de Beer liet eind negentiende eeuw een kantoor bouwen voor zijn handel in marmer en natuursteen. Tegenwoordig is alleen de vestibule, nu de lobby van het hotel, nog van marmer. In 1990 nam de huidige eigenaar het inmiddels tot hotel met 26 kamers verbouwde pand over. Gaandeweg werd het hotel uitgebreid tot 53 comfortabele kamers, die in 2012 nog volledig gerenoveerd en gemoderniseerd werden.

Bij verschillende evenementen in Amsterdam speelde The Bridge een belangrijke rol. Jaarlijks logeerden alle medewerkers aan het Bevrijdingsconcert op 5 mei in het hotel en werden koningin Beatrix en later koning Willem Alexander en koningin Maxima, die deze dag altijd acte de présence geven, met alle egards ontvangen. Een hoogtepunt voor het hotel en zijn medewerkers. Door zijn ligging naast theater Carre ontving het hotel vele bekende Nederlanders. Ramses Shaffy overnachtte er en Corneille, die voorheen in een van de panden die nu tot het hotel behoort, woonde, bracht het hotel nadien ook nog een bezoek.


Over de veiling De online veiling is gestart op 14 november en sluit 3 december a.s. De kijkdag voor de veilingitems is op 29 november van 09:00 tot 12:00 uur Locatie: Amstel 107-111 – 1018 EM  Amsterdam

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via de veilingpagina van Troostwijk.


Over Troostwijk Veilingen Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar  zo’n 280.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.


Meer over Troostwijk Veilingen


Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen LinkedIn pagina Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel

28 keer bekeken0 reacties