Geavanceerde en geïntegreerde HRM-applicaties en dienstverlening nu ook voor MKB als SaaS-oplossing


PERSBERICHT

‘s-Hertogenbosch, 27 februari 2019


BCS HRM & Salarisadministratie neemt 100% belang in Polaris HRS

Geavanceerde en geïntegreerde HRM-applicaties en dienstverlening nu ook voor het MKB als SaaS-oplossing beschikbaar


Door het samengaan van BCS en Polaris zijn ook MKB-ondernemingen in staat om te werken met state-of-the-art HR Software. BCS heeft al 40 jaar ervaring op het gebied van geautomatiseerde HRM-applicaties en salarisadministratie met zelf ontwikkelde software. Dit doen zij voor bedrijven van 1 tot 10.000 medewerkers door heel Nederland. Door de integratie van Polaris HRS krijgt nu ook het MKB beschikking over een geïntegreerde HR- en salaris-cloudapplicatie. Waar het grootbedrijf veelal innovatief maatwerk wenst, kan dat binnen de SaaS-oplossing van BCS worden gerealiseerd.


Mobiele informatievoorziening

Het automatiseren van standaard HR-processen is cruciaal voor de HR-functionaris om zich volledig te kunnen focussen op kerntaken als recruitment of people analytics. Medewerkers krijgen daarbij steeds meer eigen verantwoordelijkheden zoals het aanpassen van NAW-gegevens, verlofaanvragen, ziekmeldingen of het geven van input voor het POP. Daarbij willen medewerkers dan wel ondersteund worden door een moderne en intuïtieve mobiele toepassing voor het raadplegen van hun eigen gegevens, zoals salarisoverzichten, verzuimdata, vakantiedagen en dergelijke. Men wil als het ware de HR- afdeling direct onder handbereik hebben.

Arbeidsintensieve gegevensverwerking die voorheen volledig bij de HR-afdeling terechtkwam, wordt daarmee verplaatst naar de medewerker. Ook binnen het MKB is hier veel tijd mee te besparen.


Persoonlijke ondersteuning

Door de samenvoeging met Polaris HRS speelt BCS op deze marktontwikkeling in. De geavanceerde SaaS-oplossing koppelt BCS aan persoonlijke en specialistische ondersteuning op salaris- en HR-vlak. De verzuimbegeleiding volgens de Wet Poortwachter is bijvoorbeeld geautomatiseerd in een werk­stroom, zodat iedereen precies weet, wat er wanneer gedaan moet worden. Daarbij kan de klant ook een beroep doen op casemanagers van BCS die het proces begeleiden en waken voor een zorgvuldige uitvoering. Hiermee heeft de klant zowel toegang tot de benodigde capaciteit als specialistische kennis op het juiste moment.


AVG in het MKB

Joep Eijkens, algemeen directeur van BCS, heeft als oud-bankier de impact van verscherpte regelgeving al ervaren binnen het bankwezen. Hij licht toe: “Op het gebied van AVG-wetgeving komt er veel op bedrijven af. Het uitbesteden van deze verantwoordelijkheid aan specialisten neem een groot aantal taken en zorgen weg. De meeste HR-afdelingen hebben bijvoorbeeld HR-gerelateerde persoons­gegevens op diverse plekken in de organisatie opgeslagen. Wij zorgen voor dataminimalisatie door het vastleggen van de persoons­gebonden gegevens op slechts één plek. Hiermee worden ook papieren processen stopgezet, waardoor de gegevensintegriteit veel beter gewaarborgd is.”


Over BCS HRM en Salarisadministratie B.V.

BCS is gevestigd in ’s-Hertogenbosch en is pionier op het gebied van software voor salarisadministratie en HRM-toepassingen. Al 40 jaar ontwikkelt BCS in eigen beheer en combineert dit met een in-service dienstverlening. Met 150 collega’s bedienen ze meer dan 3.000 ondernemingen in Nederland.


Over Polaris Human Resource Solutions

Polaris HRS is gevestigd in Almere. De organisatie heeft een duidelijke focus op het ontwikkelen van innovatieve softwareoplossingen en het aanbieden van hoogwaardige dienstverlening op het HR- en salarisvakgebied.


Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:


BCS HRM en Salarisadministratie B.V.

Joep Eijkens, algemeen directeur

Het Zuiderkruis 29 5215 MV ’s-Hertogenbosch

Tel. no.: 073-5942951

E-mail: info@bcsbv.nl


of


Evident P.R. bv

Coen Staal, communicatie adviseur

Tel. no.: 06-51791577 of 033-4558778

E-mail: coen@evidentpr.nl

Website: www.publicrelations.nl


Meer van BCS

BCS website BCS bedrijfsprofiel35 keer bekeken0 reacties

​Contact

info@evidentpr.nl

033 455 8778
 

De Brand 10-19 - 1e etage

3823 LH Amersfoort

KVK 31037321

BTW NR NL8029.12.059.B01
 

Volg ons op social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon