Comfortabel douchen met Qboard® zitmeubel op maat10 december 2020


Een doucheruimte inrichten met een bank die qua vorm en afmetingen geheel op maat te maken is? Dat is mogelijk met de Qboard basiq® en Qboard® qreative panelen. Deze oplossing is er voor het hele gezin en voor personen met een verminderde mobiliteit. Een snelle oplossing voor nieuwbouw en renovatie met een 100% waterbestendigheid.


Waarom een douchebank?

Een douchebank biedt een belangrijke meerwaarde. Extra comfort voor iedereen, meer ruimte voor toiletartikelen, kinderen wassen zonder een bad vol te laten lopen en voor senioren en personen met een verminderde mobiliteit een rustgevende douche, zonder het risico het evenwicht te verliezen. Een bank is veel praktischer dan een eenvoudige stoel. Hij staat vast, is stabiel en groot genoeg voor één of meerdere personen (moeder en kind). De Qboard® banken zijn ook geschikt voor een Wellness of hammam en bieden de mogelijkheid tot integratie van een verwarmingsmat.


Een bank is praktisch, comfortabel en biedt een grotere veiligheid, en zorgt daarmee voor extra welzijn en de ontspanning van de gebruikers


Welke materialen zijn voor een douchebank nodig?


Qboard® basiq panelen met hard polystyreen schuim

Deze stevige panelen bepalen de structuur en de vorm van de bank. Ze zijn eenvoudig met lijm aan de vloer en de wanden vast te maken, en zijn te combineren met andere Qboard® elementen.

Afmetingen: 1200 x 600 mm of 2600 x 600 mm, met een dikte van 50 mm.Qboard® qreative panelen

Deze extra soepele panelen zijn speciaal ontworpen voor gebogen vormen. Hiermee kunnen gebogen vormen met een buitenstraal groter dan 120 mm worden gerealiseerd.

Afmetingen: 1300 x 600 mm, voor een dikte van 30 mm.Lijm Board-Fix

Speciaal ontwikkeld voor de verlijming van de panelen onderling of voor bevestiging van panelen aan de muur of wand. Het is eenvoudig aan te brengen met een lijmpistool en zorgt voor directe bevestiging.


Qboard® waterdichte wapeningsband

Deze wapeningsband garandeert een perfecte waterdichtheid van het geheel van de structuur. Te gebruiken op alle voegen tussen de panelen en op de zichtbare kopse randen. De Qboard® panelen zijn licht, makkelijk te versnijden, niet samendrukbaar en compleet waterdicht.


Installatie in vier stappen

De installatie gebeurt in vier etappes en wordt sterk vereenvoudigd door het lage gewicht van de panelen. Deze kunnen eenvoudig met een mes, een breekmes of een figuurzaag op maat worden gemaakt. Het gebruik van schuurpapier volstaat om de de panelen tot op de millimeter af te werken.


1 De Qboard® basiq panelen op maat maken

Deze dienen als onderconstructie van de bank, volgens de gewenste afmetingen. De verschillende vormen (2, 3, 4 of meer, afhankelijk van de lengte van de bank), moeten identiek zijn om de Qboard® qreative correct te kunnen aanbrengen, zonder loze ruimte.


2 De elementen lijmen

Plaats de panelen op een regelmatige afstand, met een tussenruimte van ongeveer 40 cm. Het vastlijmen met de Board-Fix tegen de muur en op de vloer zorgt meteen voor een solide verankering.


3 Bevestig de buigzame panelen Qboard® qreative

Met de gegroefde kant naar beneden worden deze soepele panelen verbonden met de Qboard® basiq panelen. Het vastzetten gebeurt met Board-Fix en met de hulp van universele schroeven (6 x 140 mm), die overal verkrijgbaar zijn.


4 Breng de Qboard® wapeningsband aan

De strook wapeningsband Qboard® wordt op alle voegen en randen aangebracht en vastgezet met tegellijm. Nu is het geheel klaar om te bekleden.


Bouwtekeningen op maat

Hulp nodig bij de keuze van de vorm en de rondingen van de bank? Op de site www.myqboard.com is het patroon te downloaden van een ‘bouwtekening’ waarmee de verschillende panelen eenvoudig op maat gesneden kunnen worden. In totaal zijn er 8 ontwerpen beschikbaar met precieze informatie en maatvoering.

Het volstaat om de bladzijden van het gekozen plan in A4 af te drukken. Verbind vervolgens de A4tjes met elkaar in de juiste vorm om het paneel op ware grootte te krijgen. Breng dit patroon aan op het Qboard® paneel en volg daarna de vorm met bijvoorbeeld een figuurzaag.

De bank is esthetisch vormgegeven. Om hem aan de stijl van de badkamer aan te passen kan hij bekleed worden met tegels of worden bepleisterd.


Volledig personaliseerbaar


Kies de hoogte

Deze hangt af van de behoefte. Over het algemeen is een hoogte van ongeveer 55 cm perfect om eenvoudig te zitten en recht te staan. Maar het is ook mogelijk om voor een lagere bank, voor kinderen, of om meer steun te hebben met de voeten, of een hogere bank te kiezen, om het opstaan nog te vereenvoudigen.

Kies de vorm

Met leuning of zonder, de bank volgt de gewenste welving, aangezien de Qboard® qreative afgeronde vormen kan realiseren met een buitenstraal groter dan 120 mm. Het is ook mogelijk om rustbedden te creëren voor een badkamer of fitnessruimte.

Kies je stijl

Bij een renovatie kan de bank aangepast worden aan de stijl van de bestaande badkamer en doucheruimte. Hetzelfde geldt voor nieuwbouw, waarbij de bank perfect inpasbaar is in een modern en uitgepuurd kader.

Kies je bekleding

Betegelen, bepleisteren of plamuren, elke bekleding is mogelijk op deze volledig waterbestendige bank. Alles is mogelijk door kleuren en materialen te kiezen die passen bij de stijl van de douche. Mozaïek, glasmozaïek, tadelakt, etc.


Voor meer informatie over Qboard®; https://www.myqboard.com/nl


Over JACKON Insulation

Als producent van isolatiemateriaal en bouwpanelen van hoogwaardige kwaliteit in polystyreen hardschuim (XPS), boekt JACKON Insulation GmbH al meer dan 30 jaar een groot succes op de nationale en internationale markt.

Met meer dan 300 werknemers beheert het bedrijf, naast zijn twee vestigingen in Duitsland, ook filialen in België, Frankrijk en Zwitserland.

Dankzij de ontwikkeling van innovatieve materialen zoals het isolatiemateriaal JACKODUR® en de bouwpanelen JACKOBOARD®, wist JACKON Insulation GmbH zich op een duurzame manier te positioneren op een concurrentiële markt. Zo is het momenteel één van de meest innovatieve bedrijven binnen de sector.

Met de bouwpanelen Qboard® biedt JACKON Insulation producten aan voor het grote publiek. Voor meer informatie, afspraak op www.jackon-insulation.nl en https://www.myqboard.com/nl


Meer van JACKON Insulation

JACKON Insulation website JACKON Insulation bedrijfsprofiel


35 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven