Advanced Digital Integration iDAC van CLS verbetert elk logistiek proces

Bijgewerkt op: apr 22

Maatwerkoplossing stuurt machines van verschillende merken aan en optimaliseert industriële processenMilaan, 1 april 2021


CLS iMation, de business unit van CLS die zich richt op Intelligent Solutions voor Logistieke Automatisering, introduceert iDAC (Advanced Digital Integration), een innovatieve oplossing om efficiëncy in de logistiek te vergroten. Deze toekomstgerichte oplossing voldoet aan een uitgebreide set Industrie 4.0-behoeften, inclusief de mogelijkheid om de werking van machines van verschillende merken te beheren door integratie met logistieke processen. Hierdoor wordt de optimalisatie van industriële processen gegarandeerd. Met de iDAC Check-App kan een oneindig aantal gepersonaliseerde checklists ingesteld worden voor de bewaking van elk type proces en het gemakkelijk identificeren van operationele aspecten die moeten worden aangepast.


iDAC is ontwikkeld om de operationele bewegingen van logistieke machines te beheren en bij te sturen. Het is een geavanceerd universeel integratiesysteem dat op afstand kan worden beheerd en dat volledig modulair is, zodat het kan worden aangepast aan elke behoefte van een modern magazijn. iDAC integreert technologie en productiviteit zodat productiemiddelen constant kunnen worden be­waakt en eventuele inefficiënties die tijdens de werkzaamheden ontstaan, snel kunnen worden opgespoord en opgelost.


Het systeem is gebaseerd op bijna 70 jaar praktijkervaring, wat het mogelijk maakt om kritische aspecten, sterke punten en mogelijke verbeteringen van logistieke processen te identificeren. Het resultaat is een geavanceerd systeem dat ‘cutting-edge’ oplossingen biedt voor het beheer van de productieomgeving. Via een bedieningspaneel kan het besluitvormingsproces op ieder moment snel en efficiënt worden bijgestuurd.


CLS ontwikkelde iDAC als een gebruiksvriendelijke tool die kan worden gepersonaliseerd en geïnstalleerd op elk type machine en waarmee direct kan worden ingegrepen, met een flexibele aanpak op basis van de specifieke behoeften van de relevante productiecontext.


De kracht van de oplossing ligt in het vermogen om praktijkgegevens te verzamelen om realtime, via het webportal, in te kunnen grijpen op het gebied van veiligheid, onderhoud en lokalisatie. Dat portal kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de controlepanelen, om rapporten te verkrijgen, en om waarschuwingssignalen en functies te configureren voor het ontvangen en verzenden van gegevens en voor instructies om de betrokken processen efficiënter te maken. Om een nog completere tool te bieden voor het bewaken van het dagelijks werk, heeft CLS de nieuwe iDAC Check-App ontwikkeld die de status en de efficiëntie van machines en andere bedrijfsmiddelen verifieert. De iDAC Check-App kan worden gebruikt om een potentieel oneindig aantal gepersonaliseerde checklists in te stellen voor het bewaken van elk type proces en het gemakkelijk identificeren van operationele aspecten die moeten worden aangepakt. De operator kan met deze app, die op elk mobiel apparaat kan worden geïnstalleerd, de checklist snel en intuïtief samenstellen.iDAC Check-App is een handig middel om de veiligheid van bedrijfsprocessen te verbeteren: het raadplegen van eerder opgestelde checklists is cruciaal voor het zorgvuldig analyseren van de werkomgeving en alle processen die risicovol zijn of kunnen worden verbeterd. En om online een document te hebben waarin de maatregelen staan die genomen zijn om letsel en ongevallen te voorkomen.


De iDAC-checklist kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de conditie van de machines te bewaken door een periodieke controle in te stellen op mogelijke schade aan het begin en einde van de dienst, en ook om te controleren of de werkplekken voldoen aan de voorschriften voor wat betreft het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Er zijn talloze controlemogelijkheden waarmee op elk niveau kan worden ingegrepen.

Het gebruik van de iDAC Check-App, gecombineerd met de andere beschikbare iDAC-functies, garandeert:


  • verbeterde veiligheid van werkmiddelen en werkplek

  • meer controle over en meer efficiënt gebruik van bedrijfsmiddelen

  • versterkt verantwoordelijkheidsgevoel van operators

  • flexibiliteit en personalisatie van bewaakte processen

  • gebruiksgemak en configuratie


“iDAC kan worden gedefinieerd als een continu evoluerend laboratorium dat in staat is om met een authentiek transversale aanpak tegemoet te komen aan de Industrie 4.0-behoeften. Het doel van CLS is om klanten diensten met toegevoegde waarde te bieden, die hun industriële processen verbeteren, hun procedures vereenvoudigen en hun bedrijfsactiviteiten optimaliseren. Het CLS iMation-team, dat bestaat uit gespecialiseerde ingenieurs en digital natives, werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen die kunnen inspelen op de hogere voorspelbaarheid, hetgeen nodig is om bedrijfsprocessen te verbeteren om de digitale transformatie van moderne bedrijven mogelijk te kunnenmaken.” legt Paolo Vivani, algemeen directeur van CLS uit.CLS iMation legt zich toe op intelligence-oplossingen voor logistieke automatisering. CLS iMation is in 2019 opgericht met een pool van gespecialiseerde ingenieurs en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de automatisering en digitalisering van onderhoudsprocessen in de logistiek. Door voortdurende investeringen in de ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe geavanceerde oplossingen en diensten, beantwoordt CLS iMation aan de specifieke behoeften van Industrie 4.0-uitdagingen waarmee zowel traditionele als opkomende logistieke scenario’s te maken hebben en worden deze dynamisch en toekomstgericht aangepakt. CLS iMation is onderdeel van CLS SpA, een bedrijf van de Italiaanse groep Tesya (voorheen Tesa) dat bijna 70 jaar ervaring heeft in oplossingen in elke logistieke sector en gevestigd is in Carugate (bij Milaan). CLS heeft meer dan 300 werknemers, 10 vestigingen, 9 operationele centra, 180 mobiele kantoren en meer dan 5.500 verhuurmiddelen, en maakt gebruik van een hecht partnerschap met een reeks innovatieve partijen in Europa.


Voor meer informatie over CLS iMation kunt u terecht op de website en op LinkedIn en op het CLS iMation Bedrijfsprofiel

12 keer bekeken0 reacties