Vetafscheider met geïntegreerde opvoerinstallatie

Bijgewerkt: 3 dec 2018

Vier systeemcomponenten in één compacte installatie
PERSBERICHT

Doetinchem, 2 oktober 2018

Vetafscheider, monsternamevoorziening, opvoerinstallatie en besturingskast. Met de LipuSmart 4-in-1-oplossing introduceert ACO de nieuwste generatie vrij opgestelde vetafscheiders.


De LipuSmart heeft herkenbare, standaardafmetingen en is rank en compact. Daardoor past de vetafscheiderinstallatie door een gewone deur en kan hij snel en eenvoudig in bestaande ruimtes worden geplaatst. Een belangrijk voordeel bij het gebruik van vetafscheiders in bijvoorbeeld keukens van bedrijven en instellingen, hotels, kantines en cafetaria. Daar moet men immers vaak woekeren met ruimte. Bovendien kunnen de pompen in drie richtingen worden geplaatst: rechts, links en aan de voorzijde. De vetafscheider heeft een linkse en rechtse variant. Dankzij deze flexibele pomppositionering kan de Lipusmart in elke denkbare ruimte worden geïnstalleerd. De LipuSmart is verkrijgbaar in nominale groottes (NG) van 2 t/m 10.

Geen stank De LipuSmart dankt zijn compacte bouwwijze aan het ontbreken van tussenliggend leidingwerk en het toepassen van een gezamenlijke ontluchting. Normaliter staat de pomp droog op een bak. Voor service en onderhoud moet hij van die bak worden gehaald, waarna de tank wordt geleegd en gereinigd. Dat is tijdrovend en smerig werk en stelt de keuken enige tijd buiten bedrijf. Het komt dikwijls ongelegen en zorgt voor stank. Met de LipuSmart gaat dat veel sneller. Bovendien zijn de pompen altijd dubbel uitgevoerd, zodat storingen geen invloed hebben. De pomp is eenvoudig los te koppelen van de tank. Dankzij de speciale afsluiter wordt de aanvoer meteen gestopt en komt er nauwelijks geur vrij. Hierna is het onderhoudswerk eenvoudig en snel uit te voeren.


Eén besturingskast Doordat de installatie stekkerklaar is, kan ze door de W-installateur zonder ondersteuning van een elektricien worden geplaatst. De sturing van de vetafscheider verloopt via één besturingskast;  besturing en afstellen gaan via bluetooth. Met behulp van een GSM-module kunnen storingen en dergelijke op afstand worden gemonitord en eventueel worden voorkomen.


Over ACO ACO is specialist in afwatering. Het bedrijf beheerst de gehele afwateringsketen, van het opvangen van (regen)water tot het afgeven aan bodem, riool- of oppervlaktewater. ACO biedt producten, maar ook kennis, service en support. De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek en biedt producten op het gebied van: Collect, Clean, Hold, Release. Belangrijkste doelgroepen zijn consumenten, professionals en toeleveranciers op het gebied van Bouwtechniek, Civiele Techniek en Installatietechniek. ACO heeft 5.000 medewerkers in dienst in meer dan 40 landen.

Meer van ACO


ACO website ACO bedrijfsprofiel


31 keer bekeken0 reacties