Grotere breedtes voor ACO Multiline Sealin

Bijgewerkt: 3 dec 2018

Slimme lijnafwateringsgoot maakt kitten overbodig
PERSBERICHT

Doetinchem, 30 oktober 2018

ACO heeft haar programma Multiline Sealin lijnafwateringsgoten met geïntegreerde EPDM-afdichting, uitgebreid. Door deze waterdichte afdichting is het onderling afkitten van de gootdelen niet meer nodig, wat tijd en geld bespaart. De eerste uitvoering, met een breedte van 100 mm, blijkt zó succesvol, dat ACO nu ook de breedtes 150 en 200 mm introduceert. Hierdoor kan de Sealin nu ook voor grotere benodigde afvoercapaciteiten ingezet worden.


Bij conventionele lijnafwateringssystemen kunnen lekkende verbindingen tussen gootelementen de bodem vervuilen. Andersom kan zandinspoeling zorgen voor verzakkingen in de bestrating. Met name winkelgebieden met vrachtverkeer, parkeerplaatsen en laad- en losterreinen hebben hiermee te maken.


Kortere verwerkingstijd Met de ACO Multiline Sealin-goot zijn deze problemen verleden tijd. De Sealin is gemaakt van polymeerbeton, dat een hoge mechanische en chemische resistentie heeft. De geïntegreerde en slimme EPDM-afdichting garandeert een eenvoudige installatie en waterdichte afdichting. Normaal worden de verschillende gootonderdelen gekit en dat is lastig en tijdrovend werk. Omdat de ACO Multiline Sealin in elkaar grijpt, ontstaat direct een waterdichte verbinding. Het aanbrengen van een afdichtingskitvoeg tijdens de aanleg is daarom niet langer nodig en de aannemer kan de goten snel achter elkaar doorplaatsen. Dit voorkomt extra handelingen en reduceert de verwerkingstijd.

Zelfreinigend Doordat de kitvoegsponning ontbreekt, heeft de bodem van de ACO Multiline Sealin een nog gladder oppervlak en dus een groter zelfreinigend vermogen. ACO Multiline Sealin is vanaf nu ook leverbaar met een roestvaststalen of gietijzeren beschermrand. Die laatste is vooral geschikt voor omgevingen die vragen om nog meer robuustheid.


Over ACO ACO is specialist in afwatering. Het bedrijf beheerst de gehele afwateringsketen, van het opvangen van (regen)water tot het afgeven aan bodem, riool- of oppervlaktewater. ACO biedt producten, maar ook kennis, service en support. De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek en biedt producten op het gebied van: Collect, Clean, Hold, Release. Belangrijkste doelgroepen zijn consumenten, professionals en toeleveranciers op het gebied van Bouwtechniek, Civiele Techniek en Installatietechniek. ACO heeft 5.000 medewerkers in dienst in meer dan 40 landen.

Meer van ACO


ACO website ACO bedrijfsprofiel


20 keer bekeken0 reacties