XION: robuuste DTS-behuizing als explosie-bestendige vluchtrouteverlichting en -aanduiding

Bijgewerkt: 3 dec 2018

Verlichting met tweeledige functie geschikt voor explosieve atmosferische ATEX-zones 1, 2, 21 en 22
PERSBERICHT

Rotterdam, 7 september 2018


DTS, een merk van ABB, introduceert een nieuw robuust armatuur die tegelijkertijd dient als vluchtrouteverlichting en -aanduiding, genaamd XION.


Dit nieuwe twee-in-een-product is beschikbaar in een decentrale en centrale uitvoering die voldoet aan de ATEX-standaarden voor zones 1, 2, 21 en 22 alsmede aan lokale verplichtingen in Europa met betrekking tot noodverlichting. Elk product omvat een glazen kap en gespoten aluminium behuizing van hoge kwaliteit. De LED-armaturen hebben een levensduur van 80.000 uur bij 25 graden Celsius.


“De nieuwe XION is de perfecte brug tussen producten die dienst doen als noodverlichting en als voorziening in een explosieve omgeving”, aldus Fieraas Aliahmad, Product Marketing Specialist ABB VanLien. “Wanneer het product correct geïnstalleerd is volgens onze normen, zorgt het robuuste ontwerp voor veiligheid in zeer gevaarlijke, explosieve omgevingen. De mogelijkheid om het product in te zetten als vluchtrouteverlichting- en aanduiding zorgt ervoor dat klanten minder reserveonderdelen en slechts één verantwoordelijke leverancier nodig hebben voor beide functies.”


De XION-verlichting met tweeledige functie is de nieuwste toevoeging aan het brede DTS-assortiment van explosieveilige componenten en systemen, waaronder elektrische leidingen en fittingen, schijnwerpers, bedieningspanelen voor gevaarlijke omgevingen, relais, aansluitblokken, motorstarters en nog veel meer. U kunt meer informatie vinden op onze website.


ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een baanbrekende technologische leider in elektrificatieproducten, robotica en beweging, industriële automatisering en elektriciteitsnetwerken voor klanten in de nutsvoorzieningen, industrie, transport en infrastructuur wereldwijd. Voortbouwend op een geschiedenis van meer dan 130 jaar vol innovatie, bouwt ABB nu aan de toekomst van de industriële digitalisering met twee duidelijke waardeproposities: elektriciteit van elke willekeurige elektriciteitscentrale naar elk stopcontact brengen en industrieën automatiseren van natuurlijke hulpbron tot eindproduct. ABB is hoofdsponsor van de Formule E, de volledig elektrische internationale motorsportklasse van de FIA, en verlegt zo de grenzen van e-mobiliteit om bij te dragen aan een duurzame toekomst. ABB is actief in meer dan 100 landen met circa 147.000 werknemers. www.abb.com en www.abb.nl/lowvoltage. VanLien is onderdeel van de ABB-groep. www.vanlien.nl

Meer van ABB b.v.


ABB b.v. website ABB bedrijfsprofiel


30 keer bekeken0 reacties