ABB introduceert "push-in"-kabelwartel om installaties te versnellen

De NPG Quick-Connect™ bespaart tijd en biedt een hoge bescherming tegen binnendringing van stof en vochtPERSBERICHT

Rotterdam, 2 april 2019


Met de nieuwste kabelwartel van ABB, de NPG Quick-Connect™, kunnen kabels snel op een kast of paneel worden aangesloten zonder dat de behuizing hoeft te worden geopend, zodat het proces sterk wordt versneld. Dankzij het ingebouwde vergrendelingsmechanisme van nylon kan de Quick-Connect aan de hand van een eenvoudig proces in drie stappen worden geïnstalleerd: steek de wartel in een ingang van de kast van de juiste afmeting, doe de kabel erin en zet deze goed vast. U hebt geen moeren of andere extra onderdelen nodig.


Dankzij de snelheid en het gemak waarmee kan worden geïnstalleerd, is de NPG Quick-Connect perfect voor paneelbouwers en installateurs die grote volumes installeren. Het installatiegemak leidt namelijk niet tot een vermindering van de prestaties. De wartels voldoen aan de vereisten van UL514B/CSA C22.2 nr. 18.3; EN 62444.


Quick-Connect is een corrosiebestendige kabelwartel van nylon uit één stuk, geschikt voor niet-gewapende en draagbare kabelsoorten en kabels voor kabelgoten. Eenmaal geïnstalleerd, kan de Quick-Connect een bescherming tegen binnendringing van stof en vocht van IP66 of IP68 bereiken. Bij normaal gebruik zullen de NPG Quick-Connect-wartels goed presteren bij temperaturen van -20 tot 100 graden Celsius, maar ze kunnen gedurende kortere perioden temperaturen van -30 tot 150 graden Celsius aan. Het product is verkrijgbaar via distributeurs wereldwijd.


"Dankzij het installatiegemak is de Quick-Connect een ideaal product voor OEM's en paneelbouwers en iedereen in de branche die met elektrische behuizingen werkt. Daarnaast zijn de prestaties ook nog eens indrukwekkend. Ik denk dat de meeste installateurs het met me eens zullen zijn dat het product een waardevolle reeks voordelen biedt", aldus Fieraas Aliahmad, Product Marketing Specialist voor onder andere kabelwartels bij ABB.


ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 147.000 medewerkers. www.abb.com

Meer van ABB b.v.


ABB b.v. website ABB bedrijfsprofiel
64 keer bekeken0 reacties