Aansluiting op platforms bezorgt webwinkels tot wel 40% omzetgroei

Komst Amazon naar Nederland geeft extra boost voor online verkoopPERSBERICHT

Gorinchem, 31 oktober 2019

Amazon is verreweg het grootste kanaal voor online verkoop in de Westerse wereld. Worden de consumenten tot nu toe naar de webshop van Amazon.de geleid (met veelal naar het Nederlands vertaalde teksten), met ingang van 2020 start het bedrijf een volledige Nederlandse online winkel. Dat is goed nieuws voor de ruim 600 klanten van Montapacking. Edwin van der Ham, directeur van Montapacking ziet de komst van Amazon naar Nederland dan ook niet als bedreiging, maar als grote kans voor de webshops: “Door onze koppeling MontaConnect kunnen onze klanten direct profiteren van het zeer krachtig verkoopkanaal van Amazon.”

MontaConnect

De service die webshops nu al op eenvoudige wijze toegang geeft tot platforms als Bol.com, Wish.nl en Amazon.de heet MontaConnect. Van der Ham: “We zien dat aansluiting van onze klanten op de extra verkoopkanalen, de afgelopen anderhalf jaar een grote factor is geweest voor de groei die ze realiseerden. Gemiddeld zien zij hun omzet binnen het jaar groeien tot 40%. De komst van Amazon naar Nederland juichen wij daarom van harte toe. Dit ligt dan ook volledig in lijn van onze missie dat we onze klanten nog meer helpen groeien en dat consumenten nog beter bediend worden.”

Centrale voorraad

Nu kan elke internetondernemer zijn producten vanuit één centrale voorraad aanbieden op vele marktplaatsen wereldwijd. Bij iedere order wordt de voorraad overal aangepast, en alle bestellingen worden vanuit één fysieke voorraad met 99,98% betrouwbaarheid verzonden. Dat scheelt veel in de kosten en het kapitaalbeslag voor de ondernemer.

Inzicht op dashboard

MontaConnect geeft een actueel en duidelijk inzicht in de meest relevante informatie. Zo ziet de webshopondernemer in één oogopslag op het dashboard welke producten waar worden verkocht en hoe hoog de omzet per platform en per doelgroep is. Montapacking garandeert verder alle leveringsbeloften die de platforms aan consumenten willen bieden, zoals de gewenste dag van levering, het levertijdstip, de voorraden en de bezorgmogelijkheden.


Over Montapacking Montapacking is het snelstgroeiende e-commerce fulfilmentbedrijf met een drive om de meer dan 600 webwinkels de zorg volledig uit handen te nemen met maximale leverbetrouwbaarheid. Door de decentrale organisatie met 10 vestigingen, zijn de ruim 500 bevlogen medewerkers persoonlijk betrokken bij hun klanten. Ook door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt wordt met plezier gewerkt aan excellente service aan hun klanten. Het bedrijf is sterk technologiegedreven en investeert jaarlijks vele miljoenen in IT, Artificiële Intelligentie, robotisering en andere innovaties. Montapacking heeft interfaces met alle grote, nationale en internationale vervoerders; hierdoor kunnen webshops, of de klanten van de webshops, kiezen met wie of hoe (afhaalopties) ze de pakketten geleverd willen hebben. Hetzelfde geldt ook voor de retouren. Aansluiting op elk gewenst platform, van bol.com en Wish tot Amazon en Alibaba kan eenvoudig worden gerealiseerd, in combinatie met een fysieke voorraad in een van de magazijnen van Montapacking.


Meer van Montapacking


Website Montapacking

Bedrijfsprofiel Montapacking37 keer bekeken0 reacties